Please enter your contact details, we will call you

Your request has been sent successfully

Your contact details

Name:
Phone:

Need help?

We have collected for you the answers to all relevant questions in the "Support" section.

Go to the "Support" section

Please select the form of service and provide the necessary data needed to identify and expedite the resolution of the issue

Your request has been sent successfully

Need help?

We have collected for you the answers to all relevant questions in the "Support" section.

Go to the "Support" section

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Your request has been sent successfully

Need help?

We have collected for you the answers to all relevant questions in the "Support" section.

Go to the "Support" section

Перший в Україні цифровий двійник міста з'явиться у Одеси

4Gr

Перший в Україні цифровий двійник міста з'явиться у Одеси

Одеська мерія та Vodafone розпочинають створення цифрового двійника Одеси

Одеса стане першим містом в Україні, яке створить свого цифрового двійника. 3 жовтня в рамках Четвертого Міжнародного інвестиційного форуму «Odesa 225Т» Одеська міська рада та Vodafone оголосили про старт спільної роботи зі створення цифрової копії міста.

Цифрові двійники є віртуальними моделями фізичної сутності або системи, що постійно оновлюються слідом за змінами своїх реальних прототипів. Це комп'ютерний образ або точна цифрова копія чогось фізичного, будь то люди, місця, пристрої, складні системи, процеси, компанії або навіть цілі міста.

У сучасній економіці тестування промислових пристроїв, обладнання та цілих систем уже давно відбувається не в фізичному світі, що вимагає величезних коштів і часу, а в світі віртуальному – на цифрових двійниках.

Завдання двійника міста - моделювати роботу реальної системи, тестувати гіпотези, нові стратегії, ефективно управляти міським господарством, математично точно розраховувати наслідки тієї чи іншої дії для всіх міських систем.

На форумі Одеська міська рада і Vodafone закріпили наміри про співпрацю підписанням меморандуму щодо спільного впровадження «розумних» технологій від Vodafone, розроблених в глобальних R&D-центрах оператора та успішно застосовуються в європейських містах, в систему муніципального управління та соціальні сфери суспільного життя Одеси. Рішення для Smart City будуть реалізовані на базі європейської IoT-платформи Vodafone за прикладом Лондона, Амстердама, Мюнхена і Лісабона.

big-data

«Smart City – цей той шлях, який сьогодні належить пройти будь-якому місту у світі. Одеса йде далі. Ми розуміємо, що об'єднання всіх інновацій, всіх великих даних, які генерують і накопичують різні сфери життя нашого міста, дасть набагато більший ефект. Ми плануємо – за допомогою міжнародного досвіду та знань, які є у наших партнерів за цим проектом – компанії Vodafone – створити «Цифровий двійник Одеси» – модель, яка відображатиме всі процеси, що відбуваються в місті у всіх сферах його життя – зазначив Геннадій Труханов, міський голова Одеси. – Цифровий двійник допоможе Одесі стати більш прогнозованою і прозорою, а значить підвищити інвестиційну привабливість для зарубіжних партнерів.

«Цифрові двійники – новий і дуже перспективний напрямок. Такого точно ще немає в Україні, в світі напрямок тільки зароджується і починає міцнішати: за оцінками Gartner цифрових двійників вже використовують 24% підприємств, які впроваджують IoT, – зазначає Андрій Большаков, директор кластера Центр Vodafone Україна – Цифрові двійники стали можливими в міру аггрегації великої кількості оцифрованих даних (big data), чому активно сприяє активне впровадження IoT-рішень. Ми готові підтримати Одесу в її прагненні стати першим в Україні містом, і одним з перших міст світу, яке створило свою цифрову копію. Будемо залучати для цього власні розробки і міжнародний досвід Vodafone».

Платформа двійника об'єднає оцифровані відомості про місто з різних джерел: геоаналітіку, транспортну модель, управління системами ЖКГ, модель міграції людей (жителів і туристів), архітектурне планування (облік існуючих будівель, оцінка впливу на всі системи міста з появою нових будівель), облік і планування об'єктів соціальної інфраструктури, дорожній рух, моніторинг стану води, повітря та багато іншого. Цифрова копія міста може приростати шарами в міру оцифровки інформації про всі міські системи.