Please enter your contact details, we will call you

Your request has been sent successfully

Your contact details

Name:
Phone:

Need help?

We have collected for you the answers to all relevant questions in the "Support" section.

Go to the "Support" section

Please select the form of service and provide the necessary data needed to identify and expedite the resolution of the issue

Your request has been sent successfully

Need help?

We have collected for you the answers to all relevant questions in the "Support" section.

Go to the "Support" section

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Your request has been sent successfully

Need help?

We have collected for you the answers to all relevant questions in the "Support" section.

Go to the "Support" section
За два роки база клієнтів IoT Vodafone виросла на 73%

Vodafone IoT customer base grows by 73% in two years

За 2019 та 2020 роки база IoT-клієнтів Vodafone збільшилась на 73%, а кількість нових IoT-карт у 2020 році виросла у 2 рази порівняно з 2018 роком.

За результатами роботи у 2020 році IoT-рішеннями оператора скористались клієнти з різних сфер бізнесу: охоронна діяльність – 25%, транспорт та логістика – 20%, торгівля – 15%, сільське господарство – 12%, платіжні термінали – 9%, енергетика – 9% тощо. Зважаючи на це, оператором розроблено лінійку IoT тарифних планів.

Значна частина рішень, які користуються попитом серед бізнес-клієнтів, націлені на трекінг транспорту та техніки з метою контролю його роботи, моніторингу маршруту чи місця перебування у разі викрадення.

З нових напрямків – замовлення органів державної влади та комунальних підприємств для реалізації рішень в рамках Smart City.

Vodafone пропонує клієнтам послуги, націлені на економію ресурсів – коштів, часу, робочої сили. Тому клієнти активно застосовують інноваційні послуги оператора, які мають потужну технічну основу – мережу NB-IоT та  web-інтерфейс  для пакетного управління SIM-картами  IoT Monitor.

У січні 2020 року Vodafone запустив в комерційну експлуатацію мережу для інтернету речей. Розгортання технології NB-IоT здійснюється на базі мережі LTE, що для користувачів і партнерів означає високий стандарт безпеки – шифрування і аутентифікацію на базі SIM-карти, недоступні в таких технологіях як, наприклад, LoRaWAN.

У лютому 2020 запущено послугу для пакетного управління IoT SIM-картами – IoT Monitor. Рішення реалізовано на базі глобальної IoT-connectivity платформи Vodafone. Послуга доступна через єдиний глобальний web-інтерфейс. За допомогою детальної статистики можна перевірити, чи активовано SIM-карти, користування data-трафіком, деталі останніх інтернет-сесій. Користувач може самостійно побудувати бізнес-логіку подій і спланувати нотифікації про різні події.

У вересні запущено послугу «Розумний облік водопостачання» в комерційну експлуатацію. Це комплексне рішення, яке дозволяє автоматизувати збір та облік даних про використання водних ресурсів. Vodafone пропонує клієнтам – ОСББ, ЖЕКам, комунальним підприємствам – інноваційне для України рішення обліку води та інших комунальних ресурсів. 

Про NB-IoT

 

Пристрої, підключені до NB-IoT мережі, можуть спілкуватися між собою на виділеній частоті 1800 МГц. При цьому обладнання може отримати стабільний доступ до мережі навіть у важкодоступних місцях, наприклад, в підвалах і шахтах ліфтів. Технологія NB-IоT дозволяє оптимізувати енергоспоживання, збільшуючи термін життя батарей девайсів до 10 років. При цьому, ємність мережі значно вище, ніж в голосової мережі, при необхідності є можливість легко виконати масштабування.

IoT – один із пріоритетних напрямків для Vodafone, розвиток якого в Україні став можливим із запуском 4G. Для запуску IoT рішень Vodafone спеціально розгортає мережу NB-IoT на базі власної 4G-мережі, яка сьогодні доступна близько 30 мільйонам українців. Технологія сертифікована і стандартизована GSMA в липні 2016 року та успішно запущена Vodafone Group в декількох країнах.

 Vodafone Україна підключений до глобальної IoT-платформи Vodafone, світового лідера в галузі IoT-рішень. Таким чином, українські клієнти Vodafone зможуть отримати доступ до кращої світової платформі, щоб системно і централізовано керувати IoT-рішеннями в своїх компаніях.