Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Vodafone Україна, Київстар та lifecell запустили 4G одразу на 23 станціях київського метро

Vodafone Україна, Київстар та lifecell запустили 4G одразу на 23 станціях київського метро

З 28 жовтня швидкісний мобільний інтернет трьох операторів працює на 45 із 46 підземних станціях київського метро та у тунелях між ними, покриваючи таким чином майже всю «підземку». На останній станції – Теремки – 4G з’явиться протягом грудня.

Запуск 4G в метро Києва став результатом довготривалої та злагодженої роботи всіх учасників проєкту: мобільних операторів, технологічного партнера Huawei, міської влади, зокрема мера та його радника зі стратегічних питань; профільних державних органів та громадських організацій.

«Сьогодні у нас не перша за рахунком, але дуже важлива подія в київському метрополітені: наш повний викликів проект наближається до успішного завершення. Майже на всіх станціях київського метро пасажири вже можуть користуватися швидкісним інтернетом, що кардинально змінює якість пересування підземкою. 4G в метро столиці та будівництво мережі LTE-900 у невеликих населених пунктах – це два головні проекти 2020 року, які можна назвати успішним прикладом співпраці операторів і держави на благо всіх громадян України», – коментує Ольга Устинова, генеральний директор Vodafone Україна.

Нагадаємо, що запуск 4G-мережі у метро почався у березні цього року зі станції Академмістечко та тривав поетапно. Цікаво, що вже зараз кожного дня 4G-інтернетом у середньому користується майже 300 тисяч абонентів всіх трьох операторів.

«6 листопада метрополітену Києва виповнюється 60 років і я радий, що цей день кияни та гості столиці зможуть скористатися швидкісним 4G у метро. Київстар як координатор проєкту, всі мобільні оператори та наші партнери провели масштабну роботу, щоб за короткий час покрити практично всю підземку. Ми випередили графік запуску більш ніж на місяць завдяки спільнім зусиллям. Це чудовий результат!» – коментує Олександр Комаров, президент Київстар.

Разом абоненти мобільних операторів вже використали у «підземці» більше 400 терабайтів трафіку. Такого обсягу вистачило б, наприклад, на 30 років безперервного перегляду відео у високій якості.

«Інтернет у міських підземках в нашу діджитальну епоху перетворився на необхідність. Адже сьогодні це не лише доступ до соцмереж, медіа та розваг. Насамперед, це основа для розвитку технологій розумного та безпечного міста, що здатні підвищити рівень комфортності столиці. Дуже важливо, що Київська міська адміністрація це розуміє та максимально сприяє розгортанню 4G-покриття в метрополітені. Сподіваюся, цей приклад наслідуватимуть й інші міста України, відкриваючи своїм мешканцям можливість користуватися всіма перевагами smart-технологій», – зазначив Ісмет Язиджи, головний виконавчий директор lifecell.

Для роботи 4G у метро Київстар, Vodafone Україна та lifecell використовують спільне обладнання від компанії Huawei, але власні частоти відповідно до ліцензій. Частоти використовуються у двох діапазонах: 1800 МГц та 2600 МГц, що дозволяє забезпечити кращу якість та швидкість мобільного інтернету. Так, за даними операторів, середня швидкість 4G в метро перевищує 40 Мб/с.