Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вперше в Україні електронний цифровий підпис став доступний за допомогою мобільного телефону

Вперше в Україні електронний цифровий підпис став доступний за допомогою мобільного телефону

Vodafone запускає лінійку послуг на базі технології Mobile ID

Першими скористатися перевагами Mobile ID зможуть бізнес-клієнти Vodafone. Від сьогодні їм доступна віддалена ідентифікація при отриманні різних електронних послуг, а також – вперше в Україні – електронний цифровий підпис за допомогою мобільного телефону, який є юридично значущим аналогом власноручного підпису власника. Такий мобільний підпис дозволяє однозначно ідентифікувати людину та підтвердити її особистість.

Крім високого рівня мобільності та зручності, однією з головних переваг Mobile ID послуг є безпека особистих даних користувача. Для цього компанія Vodafone використовує сертифіковане рішення, всі компоненти якого пройшли державну експертизу. При цьому, застосоване рішення відповідає не лише українським, а і європейським стандартам.

Ще один рівень безпеки забезпечується коштом використання SIM-карт нового покоління, які необхідні для користування Mobile ID послугами. SIM-карта в даному випадку виступає як захищений носій інформації. Всі операції шифрування виконуються у захищеній області пам'яті такої карти, і до неї не має доступу навіть операційна система мобільного пристрою. Секретну інформацію неможливо видалити або скопіювати на інший носій. Крім того, дані користувача у повному обсязі не зберігаються ні в одному із сегментів системи.

За допомогою послуг Mobile ID бізнес-клієнти Vodafone зможуть отримати віддалений доступ до корпоративних інформаційних ресурсів і підписувати документи в системах електронного документообігу. При цьому, клієнт може використовувати не лише мобільний телефон. Як і раніше, він може працювати в електронному просторі за допомогою будь-якого пристрою або персонального комп'ютера, управляючи всіма процесами ідентифікації з особистого телефону та без необхідності запам'ятовувати безліч паролів до різних систем.

У перспективі перелік доступних сервісів буде доповнений системами інтернет-банкінгу найбільших українських банків, порталами самообслуговування страхових компаній, державними сервісами для отримання різних довідок, виписок, оформлення заявок, субсидій, пільг, декларацій, підписання петицій і багатьма іншими.

«Ми першими в Україні пропонуємо своїм клієнтам електронний цифровий підпис на основі технології Mobile ID. Ми забезпечили максимально високий рівень захисту персональних даних, при цьому намагалися зробити послугу якомога простішою і зручною. Mobile ID вже доступна нашим бізнес-клієнтам, і незабаром – йдеться про декілька місяців – ми запропонуємо такий сервіс для всіх українців. Першим містом, який отримав можливість протестувати Mobile ID в соціальній сфері, став Харків. Зовсім скоро харків'яни зможуть отримувати необхідні довідки, використовуючи Mobile ID, в онлайні, не виходячи з дому. Відпаде необхідність в особистій присутності та використанні паперових документів», – зазначила генеральний директор Vodafone Україна Ольга Устинова.

Для підключення Mobile ID послуг клієнту необхідно особисто відвідати Business Hub Vodafone за адресою: м Київ, вул. Генерала Алмазова 2, придбати SIM-карту з підтримкою технології Mobile ID і пройти процедуру реєстрації та генерації ключів. Під'єднати послугу можна як на чинний абонентський номер, так і на додатковий. При цьому, клієнтові не потрібно відвідувати Акредитований Центр Сертифікації Ключів – уся процедура організована за принципом «єдиного вікна» в Business Hub Vodafone.

Вартість SIM-карти з підтримкою технології Mobile ID становить 100 грн. Підключення послуги ЕЦП терміном на 1 рік – 150 грн. Абонентська плата становить 15 грн на місяць.