Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Mobile ID від Vodafone забезпечує доступ до порталу «Дія»

4Gr

Mobile ID від Vodafone забезпечує доступ до порталу «Дія»

Відтепер клієнтам Vodafone Україна достатньо мати Mobile ID для того, щоб користуватися державними онлайн-послугами на порталі «Дія».

В даний момент державний портал «Дія» надає 27 електронних послуг для бізнесу і приватних осіб. Наприклад, відкрити підприємство, оформити ліцензію, отримати виписку з реєстру, оформити допомогу при народженні дитини або декретні виплати – ці та інші послуги можна, не виходячи з дому, замовити на Порталі за допомогою Mobile ID. Для цього необхідно зареєструватися на порталі «Дія» та в особистому кабінеті вибрати спосіб авторизації через державну систему електронної ідентифікації id.gov.ua, яка пропонує кілька способів авторизації, в тому числі, і за допомогою технології Mobile ID.

«Сьогодні, коли вся країна вчиться жити і працювати віддалено, застосування Mobile ID як ніколи актуальне. Добре, що з'являється все більше електронних сервісів, які здатні спростити наше життя і взаємодію з державою. А у випадку з Mobile ID мова йде не тільки про більш зручний спосіб отримання державних сервісів, а й про найбільш безпечний. Адже Mobile ID забезпечує найвищий рівень безпеки особистих даних з усіх технологій ідентифікації, які існують в Україні. А це один з головних фільтрів, який повинен враховуватися під час передачі інформації в онлайн-середовищі», – зазначив Микола Тракнов, начальник департаменту цифрових рішень і платформ Vodafone Україна.

Про технологію Mobile ID

Технологія Mobile ID забезпечує електронну ідентифікацію особистості і кваліфікований електронний підпис (КЕП), який є юридично значимим аналогом особистого підпису власника. Перевагами Mobile ID у порівнянні з іншими способами ідентифікації особистості є універсальність і простота її використання. Ця технологія дозволяє замінити зв'язку логін-пароль в будь-якій електронній системі, в яку вона інтегрована, а значить користувачу не потрібно придумувати і запам'ятовувати нові логіни і паролі. Всі дії, у тому числі електронний підпис, виконуються в мобільному телефоні або смартфоні, тобто користувачі Mobile ID не прив'язані до стаціонарного робочого місця, як у випадку з КЕП, записаним на флешці.

big-data

Крім високого рівня мобільності та зручності, однією з головних переваг Mobile ID є безпека особистих даних. Для цього Vodafone Україна використовує один з найбезпечніших двофазних процесів аутентифікації в світі. При цьому Mobile ID – єдина технологія електронної ідентифікації та КЕП, яка не залежить від додаткового обладнання або програмного забезпечення.

Для Mobile ID використовуються SIM-карти нового покоління. SIM-карта в даному випадку виступає в ролі захищеного носія інформації. Всі операції шифрування виконуються в захищеній області пам'яті такої картки, і до неї не має доступу навіть операційна система мобільного пристрою. Секретну інформацію неможливо видалити або скопіювати на інший носій. При втраті і блокуванні картки послуга Mobile ID автоматично блокується.