Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Vodafone Україна оголошує результати діяльності у 2Q2021

Vodafone демонструє зростання фінансових показників, IoT підключень і доходів від роумінгу

Група компаній Vodafone Україна поліпшила основні фінансові показники у другому кварталі 2021 року. Дохід групи у квітні-червні 2021 року склав 4,9 млрд грн. Vodafone Україна досягла двухцифрового зростання доходів, збільшивши виручку на 19% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Решта фінансових показників групи в 2 кварталі 2021 року також демонструють стійке зростання у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Показник OIBDA збільшився на 31% – до 2,8 млрд грн. Маржа OIBDA виросла на 5,3 п.п. до 57,9%. Чистий прибуток зріс на 20% і склав 1,2 млрд грн.

Основним фактором зростання стало збільшення споживання послуг зв'язку у voice & data тарифах. Поступове відновлення рівня доходів від роумінгу також вплинуло на зростання доходів Vodafone. У другому кварталі 2021 року виручка від роумінгу власних абонентів збільшилася на 22%, а зростання споживання склало 57% у порівнянні з 3 кварталом минулого року, традиційно найбільш пожвавленим періодом. Споживання даних у роумінгу у квітні-червні 2021 року вже перевищило обсяги аналогічного періоду 2019 року. Ця тенденція дозволяє сподіватися, що доходи від роумінгу також повернуться до колишнього, «до-ковідного» рівня вже у наступному році.

Vodafone відзначає збільшення попиту на послуги на базі Інтернету речей (IoT). Так, кількість IoT-користувачів за рік збільшилася на 30%. Найбільш популярні на сьогоднішній день галузі застосування IoT: безпека, фінанси і роздрібна торгівля, комунальні послуги, транспорт і логістика.

Також варто відзначити пожвавлення у сегменті мобільного рітейлу: за результатами 2 кварталу Vodafone збільшив рентабельність і виручку від продажу техніки у власній роздрібній мережі.

Капітальні інвестиції Vodafone Україна у 2 кварталі 2021 року склали 584 млн грн і в основному спрямовані на розвиток інфраструктури високошвидкісного інтернету. Загальні інвестиції компанії в будівництво мереж швидкісного мобільного інтернету склали 30,3 млрд грн.

Акцент на розвиток мереж 4G і зростання кількості дата-користувачів позначився на збільшенні споживання дата-послуг і, відповідно, ARPU на 21% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У другому кварталі 2021 року показник склав 83,1 грн.

База клієнтів Vodafone у другому кварталі 2021 рік залишається стабільною, на рівні 18,9 млн. При цьому спостерігається зростання у сегменті контрактних і корпоративних підключень, особливо завдяки збільшенню кількості нових підключень у сегменті IoT.