Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"
Рік шкільного карантину – як змінилось користування сервісами онлайн-освіти

Рік шкільного карантину – як змінилось користування сервісами онлайн-освіти

Рік тому, 12 березня 2020 року був запроваджений карантин у навчальних закладах – для запобігання поширення COVID-19. Vodafone разом із партнерами національної платформи «Всеукраїнська школа онлайн» проаналізували динаміку відвідування, популярність та ефективність навчальних платформ.

Всеукраїнська школа онлайн

Vodafone підтримує проєкт, забезпечуючи учнів та вчителів безлімітним інтернет-доступом. За останній рік Vodafone запустив мережу 4G у діапазоні 900 МГц (LTE 900) у всіх областях України. Базові станції покривають близько 5100 нових населених пунктів, а це означає, що освіту в онлайн-школі зможуть отримувати учні з усіх куточків країни.

Кількість зареєстрованих користувачів Всеукраїнської школи онлайн зросла майже в 4 рази порівняно з груднем – з 36,5 до 140 тисяч. 105 тисяч –  учні, 28  тисяч – вчителі, решта – слухачі (батьки). Всеукраїнська школа онлайн є актуальним сервісом не тільки в Україні. Школу відвідують користувачі зі 103 країн світу – звідусіль, де мешкають або перебувають українці.

Проєкт створений для забезпечення учнів 5-11 класів навчальними матеріалами, відеоуроками (їх вже 1000 на платформі), тестами та завданнями для самостійної роботи. На платформі вчителі також отримають методичні рекомендації щодо проведення уроків за умов змішаного та дистанційного навчання з 18 шкільних дисциплін.

Vodafone приєдналась до ініціативи Міністерства освіти та науки України, Міністерства цифрової трансформації України, Українського інституту розвитку освіти та громадської спілки «Освіторія» одразу після запуску онлайн-школи, а перед Новим Роком забезпечила учнів та вчителів безлімітним інтернет-доступом.

Безлімітний трафік Vodafone на онлайн-платформу школи надається в рамках послуги Online PASS. Послуга Online PASS присутня за замовчуванням у молодіжному тарифі Joice, тож за умови користування ним, додаткова платня не стягується. Тариф Joice забезпечує безліміт на YouTube трафік, а це означає, що учні отримають безліміт не тільки на відвідування онлайн-порталу, але й на учбові матеріали школи, опубліковані на YouTube.

Vodafone Big Data Lab

Під час карантину Vodafone запустив і власний освітній проект – школу Vodafone Big Data Lab. Це комплексний інтенсивний курс з підготовки data science спеціалістів, який передбачає вивчення фундаментальних математичних дисциплін з аналізу даних, доменну експертизу і практику з реальними знеособленими великими даними Vodafone. Після закінчення курсу та успішного захисту фінального проекту, випускники зможуть розпочати кар’єру у data science на позиціях Junior Data Scientist, Junior Analyst, Junior Data Analyst, Junior User Acquisition Analyst тощо.

До створення курсу долучились кращі фахівці України та світу, які склали першу в Україні комплексну програму навчання з data science. Онлайн-формат навчання також перетворився на перевагу школи – вступ до школи відбувся із конкурсом 7 людей на місце, а усі відібрані студенти пілотного курсу Vodafone Big Data Lab завершили навчання у школі.

 Vodafone активно впроваджує електронні інструменти взаємодії у повсякденне життя українців. Так, з грудня У магазинах Vodafone та партнерів з'явилася можливість використовувати застосунок Дія для ідентифікації під час обслуговування  абонентів. За допомогою Дії абоненти Vodafone Україна можуть отримати потрібні сервіси, змінити тариф, керувати додатковими послугами, отримувати фінансову інформацію про свій номер.