Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Vodafone у 3 кварталі 2019: більше користувачів і дата-доходів.

Vodafone у 3 кварталі 2019: більше користувачів і дата-доходів

Vodafone збільшив прибуток за результатами 3 кварталу 2019 року. Виручка компанії в липні-вересні цього року зростає швидше за ринок. Річне збільшення виручки склало 29.7%, дохід у 3 кварталі склав 4,3 млрд грн.

Vodafone збільшив OIBDA на 28.9% у річному численні, за результатами 3 кварталу цей показник досяг 2,4 млрд грн. Маржа OIBDA стабільна з тенденцією до зростання, у третьому кварталі вона виросла до 54,6%. Чистий прибуток компанії в 3 кварталі 2019 року склав 887 млн грн.

Основною причиною збільшення доходів Vodafone стало зростання кількості data-користувачів і споживання послуг передачі даних. Загальний обсяг інтернет-трафіку в мережі Vodafone за рік збільшився вдвічі. Зростання дата-доходів за цей час склало 56%.

Активне споживання стимулювали вигідні тарифи: лінійка тарифів SuperNet з великим обсягом інтернет-трафіку для клієнтів передплаченого зв'язку, а також молодіжний тариф Joice із безлімітним трафіком для топових мультимедійних майданчиків і сервісів. Тарифи Vodafone користуються популярністю у абонентів і є одними з найдоступніших на ринку, про що свідчить найнижчий показник ARPU - 68,2 грн.

Зростання споживання стало можливим також завдяки активному розширенню покриття мереж швидкісного інтернету. Сьогодні 4G-мережа Vodafone доступна для 66% українців, 86% населення може користуватися 3G-покриттям. З’явився також новий помітний тренд, який буде посилюватися. Впровадження 4G дало поштовх розвитку нових технологій і нових напрямків бізнесу на їх основі – IoT, big data аналітика, хмарні сервіси. Попит на ці послуги збільшується як серед бізнес-клієнтів компанії, так і на рівні муніципалітетів. За останній рік були укладені меморандуми з міськими адміністраціями Харкова, Києва, Одеси про застосування нових технологічних рішень для розвитку концепції Smart City.

Також збільшилися доходи торгової діяльності у зв'язку з розширенням власної роздрібної мережі. Зараз Vodafone Retail – один з найбільших ритейлерів у країні, торговельна мережа компанії сьогодні налічує більше 240 власних магазинів. Магазини Vodafone пропонують тільки сертифіковані товари: смартфони, різні ґаджети, переносну електроніку, роутери, аксесуари. У магазинах також можна підключити будь-які послуги Vodafone і отримати кваліфіковану консультацію від експертів компанії.

У 3 кварталі 2019 року продовжує збільшуватися кількість клієнтів Vodafone – послуги компанії вибирають 19,8 млн клієнтів.