Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"
ТОП-5 місць для відпочику на Херсонщині від туристичного проєкту Vodafone – Find&Follow. Village Routes

ТОП-5 місць для відпочику на Херсонщині від туристичного проєкту Vodafone – Find&Follow. Village Routes

Напередодні літніх відпусток туристичний проєкт Vodafone Find&Follow продовжує знайомити із туристичними родзинками областей України.

Напрямок для подорожей – Village Routes – це онлайн-маршрути сільською місцевістю, яка є малолюдною та безпечною, що особливо актуально в умовах поширення COVID-19. Окрім того, у 2020 році Vodafone розпочав широкомасштабне розгортання мережі 4G (LTE 900 МГц) у сільській місцевості, що зробило діджитал-туризм максимально доступним. А це є важливою складовою для розвитку місцевих громад та малого бізнесу.

Серію добірок цікавих локацій на півдні України, відповідно до уподобань користувачів ресурсу Find&Follow. Village Routes від Vodafone, починає Херсонщина:

1.Лемурійське або Рожеве озеро – це фантастична біло-блакитно-рожева вода, ніжно-рожеві соляні береги та лікувальні грязі. Колір озера та лікувальні й косметологічні властивості вод зумовлені присутністю в ньому одноклітинних зелених водоростей Дуналіелла солоноводна. Водорості виробляють бета-каротин, який і зумовлює рожевий колір води.

2.Чорноморський біосферний заповідник – це найбільша заповідна територія в Україні загальною площею понад 109 тис. гектарів. Заповідник розташований на узбережжі Чорного моря і охоплює акваторію Тендрівської і Ягорлицької заток. Відвідувачам дозволено вільно мандрувати лісостепом, піщаним та пустельним степом, а також приморськими солончаками. На території заповідника знаходиться архіпелаг з понад 20-ти островів.

3. Ландшафтний заказник «Станіславський» часто називають Станіславським рогом, мисом або Херсонськими горами. Це місце з неймовірними краєвидами завдяки поєднанню високих схилів, золотисто-зелених степових ділянок та дзеркального плеса Дніпровського-Бузького лиману.

4. Національний природний парк «Олешківські піски» – це найбільший піщаний масив в Україні та друга за площею пустеля у Європі. Територію Олешківських пісків поділяють на 7 арен, кожна з яких має власні природні та кліматичні особливості. Бархани у пустелі сягають від 5 до 20 метрів заввишки. Тут проводять екскурсії, можна покататись на квадроциклах, ведосипедах, конях.

5. Арбатські терми – територія релаксу і оздоровлюючого відпочинку. Лікувальна вода, яка наповнює басейн комплексу, йде зі свердловини глибиною 1500 м та має температуру 72 °C. Також на території комплексу є три басейни з мінеральною водою, два гліцеринових та два солоних озера.

На сайті проєкту Find&Follow є 4 різних маршрути у Херсонській області. Перелік як маршрутів, так і локацій в уже створених напрямках, постійно доповнюється. Окрім опису цікавих місць, на сторінках є контакти для замовлення екскурсій, поради що місць, де можна зупинитись чи поїсти.

Про Find&Follow

У 2015 році Vodafone запустив соціальний проєкт Find&Follow. City Routes з метою створення цифрової інфраструктури для розвитку туризму в Україні. City Routes – це інноваційні пішохідні туристичні маршрути в містах України. Маршрути візуалізуються за допомогою кам'яних табличок з QR-кодами та кумедними персонажами. Таблички з QR-кодами розміщені біля культурних та історичних пам'яток, кам'яні стрілочки вказують шлях до наступної локації, таким чином складаючи цілісний унікальний маршрут. Туристичні стежки наразі є у семи містах України: Києві, Львові, Чернівцях, Полтаві, Ужгороді, Черкасах та Херсоні.

У липні 2020 року, в рамках туристичного проєкту Find & Follow, Vodafone презентував новий напрямок для подорожей – Village Routes. Маршрути Village Routes розраховані на 1-3 дні, їх також можна об’єднувати у довші тури. Туристу пропонуються різноманітні опції – пішохідні маршрути, відвідування музеїв, історичних пам’яток, дегустацій, мальовничих локацій тощо. Пропозиції будуть цікавими як для тих, хто лише починає досліджувати Україну, так і для просунутих туристів.

Наразі сільські туристичні маршрути розроблено для Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської, Волинської, Житомирської, Чернівецької, Хмельницької, Київської, Вінницької, Чернігівської, Херсонської, Одеської, Полтавської, Черкаської, Сумської, Миколаївської, Кіровоградської областей та Чорнобильської зони відчуження.

 Усі користувачі туристичного сайту Find&Follow від Vodafone можуть забронювати номер у будь-кому готелі мережі Reikarz зі знижкою 10%. Для цього потрібно скористатись промо-кодом «FindandFollow».