Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"
Не лише сакури, або ТОП-5 особливих місць на Закарпатті

Не лише сакури, або ТОП-5 особливих місць на Закарпатті

Не лише сакури, або ТОП-5 особливих місць на Закарпатті

 

Вибір користувачів туристичного проєкту Vodafone – Find&Follow. Village Routes

Напрямок Village Routes туристичного проєкту Find&Follow від Vodafone стартував у липні 2020 року. Його мета – підтримка розвитку сільського туризму, місцевих громад та малого бізнесу, а також створення цифрової інфраструктури для подорожей Україною. Сільські туристичні маршрути є малолюдними та безпечними, що особливо актуально в умовах поширення COVID-19.

Напередодні літніх відпусток ми підібрали п’ять цікавих місць на Закарпатті, на які варто звернути увагу та включити до свого плану мандрівок Україною:

  • Національний природний парк «Ужанський» знаходиться на кордоні трьох держав – України, Польщі та Словаччини. Парк входить до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси Карпат».  На території заповідника ростуть найстаріші в Україні тисячолітні дуби, є карстові печери, місце падіння метеорита, мінеральні джерела та 522 види тварин, збережено дерев’яні храми у бойківському та лемківському стилях.
  • Село десяти музеїв Колочава входить до національного природного комплексу «Синевир». Найпопулярнішим музеєм у Колочаві є музей архітектури та побуту «Старе село». Інші 9 музеїв також не менш цікаві, тому радимо відвідати кожен. Окрім музеїв у Колочаві є Школа вівчарства, де можна опанувати випас овець, приготування бринзи, а також повчитись грати на трембіті чи сопілці.
  • Озірце або Дике озеро – це високогірна водойма, розташована посеред ялинового лісу у Міжгірському районі. Тут тихо та безлюдно. Озірце – це ідеальне місце, щоб насолодитися природою Карпат і зробити колоритні фото на поваленому в озеро дереві. На березі озера є альтанка та лавочки. Неподалік Озірця знаходиться єдиний у Європі Музей лісосплаву.
  • Перша равликова ферма на Закарпатті знаходиться в Нижньому селищі на Хустщині. Тут пропонують спробувати равликів по-бургундськи, по-діжонськи та по-закарпатськи. Поруч з фермою розташована «Селиська сироварня», де можна продегустувати та придбати сири, які виготовляють за швейцарською технологією з молока місцевих корів.
  • Курорт Шаян знаходиться за 18 км від міста Хуст на схилах Виторлаг-Гутинського хребта. Шаян славиться цілющою мінеральною водою, чистим повітрям та мальовничою природою. Тут можна і потрібно залишитись надовше. А за 12 км від Шаяна, у селі Велятино, є свердловина з унікальною термальною водою. Також у Велятино організовують сплав по річці Тиса та готують на багатті автентичний суп – велятинську дзямбу.

На сайті проєкту Find&Follow є вісім унікальних маршрутів Закарпаттям. Окрім локацій, описаних вище, тут можна знайти і шафранове поле, і найбагатше село в Україні, і спа-курорти, і лавандові поля, і навіть церкву, яка є об’єктом світової спадщини ЮНЕСКО.

Перелік маршрутів постійно доповнюється новими напрямками в усіх областях України, а покриття мережі 4G (LTE 900 МГц) від Vodafone у сільській місцевості дає можливість знаходитись онлайн під час подорожей.

Про Find&Follow

У 2015 році Vodafone запустив соціальний проєкт Find&Follow. City Routes з метою створення цифрової інфраструктури для розвитку туризму в Україні. City Routes – це інноваційні пішохідні туристичні маршрути в містах України. Маршрути візуалізуються за допомогою кам'яних табличок з QR-кодами та кумедними персонажами. Таблички з QR-кодами розміщені біля культурних та історичних пам'яток, кам'яні стрілочки вказують шлях до наступної локації, таким чином складаючи цілісний унікальний маршрут. Туристичні стежки наразі є у семи містах України: Києві, Львові, Чернівцях, Полтаві, Ужгороді, Черкасах та Херсоні.

У липні 2020 року, в рамках туристичного проєкту Find & Follow, Vodafone презентував новий напрямок для подорожей – Village Routes. Маршрути Village Routes розраховані на 1-3 дні, їх також можна об’єднувати у довші тури. Туристу пропонуються різноманітні опції – пішохідні маршрути, відвідування музеїв, історичних пам’яток, дегустацій, мальовничих локацій тощо. Пропозиції будуть цікавими як для тих, хто лише починає досліджувати Україну, так і для просунутих туристів.

Наразі сільські туристичні маршрути розроблено для Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської, Волинської, Житомирської, Чернівецької, Хмельницької, Київської, Вінницької, Чернігівської, Херсонської, Одеської, Полтавської, Черкаської, Сумської, Миколаївської, Кіровоградської областей та Чорнобильської зони відчуження.

 Усі користувачі туристичного сайту Find&Follow від Vodafone можуть забронювати номер у будь-кому готелі мережі Reikarz зі знижкою 10%. Для цього потрібно скористатись промо-кодом «FindandFollow».