Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Vodafone успішно завершив тест власної мережі NB-IoT у Києві

Vodafone Україна повідомляє про успішне завершення чергового етапу розвитку інтернету речей (IoT) в Україні – успішне тестування власної мережі NB-IoT (Narrow Band Internet of Things) у Києві.

Тестування було проведено на фрагментах мережі Vodafone в Києві з використанням клієнтського обладнання, наданого для тестів компанією «Київводоканал». Це спеціальні модулі для Smart metering з автоматизованою передачею показань, що відзначаються ультранизьким енергоспоживанням як в режимі очікування, так і в режимі обміну даними. При підключенні таких пристроїв до NB-IoT мережі вдається досягти економного використання ресурсів і збільшити термін служби батарей до 10 років.

NB-IoT пристрої зможуть спілкуватися між собою на виділеній частоті 1800 МГц. При цьому пристрої зможуть отримати стабільний доступ до мережі навіть у важкодоступних місцях, наприклад, у підвалах і шахтах ліфтів. Розгортання технології NB-IоT здійснюється на базі мережі LTE, що для користувачів і партнерів означає високий стандарт безпеки – шифрування та аутентифікацію на базі sim-карти, недоступні в таких технологіях як, наприклад, LoRa. При цьому, ємність мережі значно вище, ніж в голосової мережі – до однієї базової станції можна підключити до тисячі пристроїв. У разі необхідності є можливість легко здійснити масштабування. Vodafone Україна активно продовжує тестування мережі NB-IoT по всій Україні з клієнтами і партнерами для їх повної готовності до комерційного запуску мережі NB-IoT.

IoT – один із пріоритетних напрямків для Vodafone, розвиток якого в Україні став можливим із запуском 4G в липні 2018 року. Для запуску IoT рішень Vodafone спеціально розгортає мережу NB-IoT на базі власної 4G мережі, яка сьогодні доступна більше 60% українців. Дана технологія сертифікована й стандартизована GSMA в липні 2016 року і успішно запущена Vodafone Group.

Vodafone Україна підключений до глобальної IoT-платформі Vodafone, світового лідера в області IoT-рішень. Таким чином, українські клієнти Vodafone зможуть отримати доступ до кращої світової платформі, щоб системно і централізовано керувати IoT-рішеннями в своїх компаніях.

У серпні 2018 року Vodafone оголосив про старт національного проекту Vodafone Smart City. Проект передбачає впровадження «розумних» технологій від Vodafone, розроблених в глобальних R&D-центрах оператора і успішно застосовуються в європейських містах, в систему муніципального управління та соціальні сфери суспільного життя. Рішення будуть реалізовані на базі європейської IoT-платформи Vodafone за прикладом Лондона, Амстердама, Мюнхена і Лісабона. Детальніше про рішення Vodafone для Smart City за посиланням.

Vodafone формує ринок цифрових рішень в Україні – компанія відкрила партнерську програму в сферах IoT, Cloud і Big data і готова співпрацювати з українськими розробниками додатків і рішень, інтеграторами, стартапами та розробниками обладнання. Подати свою пропозицію можна на сторінці партнерської програми.