Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Vodafone подовжив пільгове підключення до NB-IoT мережі

4Gr

Vodafone подовжив пільгове підключення до NB-IoT мережі

З 21 травня до 31 серпня українські компанії, які підключаться до NB-IoT мережі Vodafone, зможуть скористатись знижкою 90% на користування мережею. Вартість річного тарифу для таких компаній складе 20 грн. Пакет включає дата-трафік, необхідний для передачі інформації з пристрою.

Ознайомитися з умовами та подати заявку на підключення можна на сайті .

Що таке NB-IоT
NB-IоT – це мережа для інтернету речей, яку Vodafone запустив у комерційну експлуатацію в січні 2020 року. Пристрої, підключені до NB-IoT мережі, зможуть спілкуватися між собою на виділеній частоті 1800 МГц. Особливістю стандарту є висока проникаюча здатність сигналу, що дає можливість з’єднуватись з мережею навіть у важкодоступних місцях, наприклад, у підвалах або шахтах ліфтів.

Ще однією особливістю саме NB-IoT мережі Vodafone стала підтримка режимів збереження енергії в Power Saving Mode, DRX, eDRX. Такі режими забезпечують мінімально можливе споживання енергії і, відповідно, максимальний термін роботи пристроїв – до 10 років, що критично важливо для пристроїв, які працюють від батарейки.

Розгортання технології NB-IоT здійснюється на базі мережі LTE, що для користувачів і партнерів означає високий стандарт безпеки – шифрування і аутентифікацію на базі SIM-карти, недоступні в таких технологіях як, наприклад, LoRaWAN.

Для кого підійде NB-IoT – кейси використання

Датчики витоку ресурсів
Метою таких пристроїв є своєчасне повідомлення про можливий витік газу, прориву водопровідної труби тощо. Фактично, це означає, що такий пристрій «спить» весь час і прокидається тільки в разі настання аварійної ситуації для того, щоб сповістити свого власника про проблему. Робота такого автономного устрою в мережі NB-IoT дозволяє надовго зберігати заряд батареї, а потужний сигнал мережі забезпечує зв'язок навіть у важкодоступних місцях, таких як: каналізаційні люки, підвали, шахти ліфтів.

Прилади дистанційної передачі показників лічильників (води, газу, світла).
Датчики автоматично зчитують дані з лічильників і за заданими правилами передають в системи керуючої компанії для тарифікації та моніторингу використання ресурсів. Такі прилади передають дані, в середньому, раз на місяць і працюють автономно (без підключення до електромережі). У момент передачі даних пристрій «прокидається», відправляє показники лічильника ресурсів, і знову «засинає». Мережа NB-IoT дозволяє пристрою економно витрачати заряд батареї між сесіями передачі даних, що гарантує його довгу роботу без необхідності міняти батарею.

Датчики заповнення сміттєвих баків
Прилад, встановлений у сміттєвому баку, оповіщає комунальну службу, в разі якщо сміття досягає певного рівня в ємності. Працюючи автономно, прилад повинен економно витрачати заряд батареї, що з успіхом дозволяє робити мережу NB-IoT. Такий механізм збору інформації дозволяє службі своєчасно відправити машину для вивозу відходів. Актуальна інформація про заповнення баків, дозволяє оптимізувати логістичні маршрути і скоротити до 40% витрат на збір сміття.

Ліхтарі вуличного освітлення
Якщо на вулицях міста встановлено ліхтарі вуличного освітлення, якими керують через мережу NB-IoT, то для мерії міста немає потреби в щорічній заміні цих пристроїв або їх зарядці. Режим енергоефективності мережі NB-IoT дозволяє пристроям працювати абсолютно автономно протягом 5-10 років. Ліхтарі обладнані спеціальними датчиками, що реагують на рух, а також природне освітлення. Комунальна служба міста може віддалено задавати правила роботи таких ліхтарів. Наприклад, коли в темний час доби на освітленій ділянці немає нікого, лампи працюють на потужності до 20%. Але як тільки з'являється автомобіль або пішохід, потужність лампи збільшується до 60-100%. За таких умов розумне освітлення дозволяє економити до 80% витрат на електроенергію.