Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Vodafone розширив 4G покриття у травні: ще понад 175 тис. українців можуть користуватись швидкісним інтернетом

4Gr

Vodafone розширив 4G покриття у травні: ще понад 175 тис. українців можуть користуватись швидкісним інтернетом

Vodafone продовжує інтенсивне будівництво і впровадження нових технологій на мережі під час карантину. Протягом травня Vodafone розширив свою 4G мережу в 21 області України. Доступ до швидкісного інтернету отримали більше ніж 175 тисяч мешканців у ще 142 населених пунктах нашої країни. Зокрема, за останній місяць покриття швидкісним мобільним інтернетом забезпечене в населених пунктах у таких областях:

  • Вінницька: Літин, Браїлів, Дігтярка, Муровані Курилівці, Тернівка, Березівка, Маньківка, Степашки, Теклинівка, Селище, Тартак, Леляки, Роздолівка, Володимирівка.
  • Дніпропетровська: Вищетарасівка, Чкалове, Яблунівка.
  • Донецька: Залізне, Дачне, Неліпівка, Північне, Південне, Свято-Покровське, Зайцеве, Вершина, Леонідівка, Неліпівка, Сухий Яр, Лисівка, Званівка, Кузьминівка, Райське, Привілля, Майдан.
  • Житомирська: Гранітне.
  • Закарпатська: Гукливий, Росош, Плав'я, Лопушанка, Дусино, Стройне, Раково, Тур'я Пасіка.
  • Запорізька: Малокатеринівка, Козаківське, Новогупалівка, Лисогірка, Канівське, Андріївка, Нагірне.
  • Київська: Тараща, Богданівка, Мар'янівка, Ясногородка, Небелиця.
  • Кіровоградська: Ясинуватка, Диківка, Гостинне.
  • Луганська: Вільхове, Смолянинове, Макарове, Валуйське.
  • Львівська: Нові Стрілища, Орявчик, Тисовець, Мита, Сухий Потік, Росохач, Ластівка, Свидник, Коритище, Сянки, Яворів Турківського району, Грусятичі, Ліщин, Баківці, Репехів, Кнісело, Ісаї, Старі Стрілища.
  • Миколаївська: Центральне, Мартинівське, Вільне, Манне.
  • Одеська: Слобідка, Троїцьке, Поплавка, Новоборисівка, Правда.
  • Полтавська: Уханівка, Червоний Кут, Сари, Остап'є, Нове Остапове, Запсілля.
  • Рівненська: Борове.
  • Сумська: Старе Село, Стягайлівка, Московське, Воронівка, Оріхівка, Почепці, Соловйове, Мазівка, Ображіївка.
  • Тернопільська: Товсте, Свидова, Рожанівка, Головчинці, Затишшя.
  • Харківська: Ков'яги, Коропове, Ржавець, Трохимівка, Мурафа, Хижняківка.
  • Хмельницька: Іванківці, Григорівка.
  • Черкаська: Кам'янка, Бабанка, Єрки, Дирдин, Балаклея, Стебне, Залізнячка, Мале Старосілля, Соколівка, Конельська Попівка, Свинарка, Подібна, Поминик, Шарин, Ропотуха, Івангород, Сичівка.
  • Чернівецька: Старі Бросківці, Брусниця, Зеленів.
  • Чернігівська: Комарівка, Кобижча, Неданчичі.

Мобільний зв'язок та мобільний інтернет стали сьогодні для багатьох українців не лише засобом спілкування, а й інструментом для віддаленої роботи. Тому Vodafone Україна продовжує інтенсивно розширювати мережу, збільшувати її ємність і впроваджувати інноваційні рішення. Зокрема, у Чернівецькій області та в м. Чернівці компанія провела перерозподіл частотного ресурсу на мережі 2G для вивільнення додаткового спектру частот. Вивільнені частоти використані для розширення мережі LTE1800 до смуги 15МГц (з 10 МГц). У результаті, вже у травні швидкість мобільного інтернету в регіоні зросла на 62%. Незважаючи на складні умови роботи на карантині, модернізація Чернівецької області охопила 555 секторів базових станцій на 188 майданчиках.

Загалом, під час карантину Vodafone розширив ємність мережі в Закарпатській області, Одесі та Одеській області, Житомирській області, а також у місті Умань Черкаської області, в Дніпропетровській, Херсонській, Харківській, Чернівецькій областях, та у містах Київ і Кропивницький.

Компанія продовжує розширення географії покриття у всіх областях України. За результатами 1 кварталу 2020 року Vodafone забезпечує покриття 4G для більш ніж 71% жителів країни і 3G для 86% жителів України. Географія покриття інтернету четвертого покоління включає в себе 24 області України.

Vodafone продовжує активне будівництво. Після запуску 4G абоненти Vodafone можуть набагато активніше користуватися мобільним інтернетом і сервісами на базі 4G, такими як стрімінг HD TV, онлайн-ігри, активно використовувати хмарні сервіси, а також нові напрямки: «інтернет речей», телемедицина, smart-управління енергетикою і сільським господарством, електронні мобільні гаманці. Нові послуги запускаються відповідно до етапів розвитку мережі 4G.

Готовність до 4G клієнти компанії можуть самостійно і безкоштовно перевірити за допомогою єдиного USSD-запиту - потрібно просто набрати *222# і натиснути кнопку виклику. У відповідь оператор відправить SMS з результатом перевірки смартфона і SIM-карти. Абоненти передоплати можуть замінити карту самостійно, купивши відповідний стартовий пакет, а також 4G смартфон в інтернет-магазині Vodafone та отримати покупку в найближчому магазині або замовити адресну доставку чи доставку до відділення Нової Пошти.