Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Vodafone став лідером України за швидкістю мобільного інтернету

Vodafone став лідером України за швидкістю мобільного інтернету

Тестування мереж українських операторів показало, що найвища швидкість мобільного інтернету надається клієнтам Vodafone

Дослідження проводилося французькою компанією nPerf, яка є одним з лідерів тестування телекомунікаційних мереж з метою оцінки швидкості і якості доступу до мережі інтернет. nPerf використовує дані з пристроїв користувачів, які проводять заміри швидкостей в момент проведення тестів за допомогою програми nPerf. Оцінка включає результати тестів швидкості завантаження і вивантаження, затримки, веб-серфінгу і переглядів потокового відео.

За даними дослідження, протягом перших шести місяців 2020 року користувачі nPerf провели 37 779 тестів за допомогою мобільного додатку nPerf (iOS, Android). Тестування проводилося в мережах 2G/3G/4G. В результаті Vodafone показав найвищу швидкість серед мобільних мереж в Україні. Середня швидкість завантаження 19 Мбіт/с, швидкість вивантаження – близько 9 Мбіт/с, затримка – менше 50 мс. Vodafone також продемонстрував найкращі результати перегляду веб-сторінок. Детальніше ознайомитися з результатами дослідження можна за посиланням .

Таких результатів вдалося досягти за рахунок модернізації мереж, яку Vodafone активно проводить для нарощування ємності мережі 4G в ряді областей України. Так, в столиці Vodafone успішно провів тестування і запустив на мережі 4G обладнання нової лінійки AirScale – обладнання наступного покоління від Nokia, готове до роботи з 5G. При цьому вдалося досягти рекордної швидкості передачі даних – 525 Мбіт/сек.

У Чернівецькій області та в м. Чернівці компанія провела перерозподіл частотного ресурсу на мережі 2G для вивільнення додаткового спектру частот, які тепер використовуються для розширення мережі LTE1800. В результаті, швидкість мобільного інтернету в регіоні зросла на 62%.

Компанія успішно ввела в комерційну експлуатацію рішення на обладнанні останнього покоління компанії Huawei для мережі 4G в Одесі. Завдяки застосуванню технології Carrier Aggregation і MIMO 4x4 в мережах LTE1800 і LTE2600 ще в одному місті (після Києва) вдалося досягти рекордної швидкості мобільного інтернету в 538 Мбіт/сек.

В Одеській, Харківській, Запорізькій, Івано-Франківській, Волинській, Сумській, Полтавській, Херсонській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській, Чернігівській областях було розширено частотний ресурс для мережі LTE-1800 до смуги в 20 МГц. Це стало можливо завдяки технології динамічного розширення спектра – CloudAIR. В результаті середня швидкість на одного користувача виросла більш ніж в 1,5 рази.

Під час карантину Vodafone також розширив ємність мережі в Закарпатській, Житомирській, Чернівецькій, Львівській, Черкаській областях, а також в місті Умань, місті Кропивницький. Компанія продовжує розширення географії покриття у всіх областях України. На сьогоднішній день Vodafone забезпечує покриття 4G для понад 74% жителів країни і 3G для 86% жителів України.

В цілому, модернізація охопила понад 10 тисяч секторів базових станцій на 4 тисячах майданчиків.