Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Vodafone став лідером з будівництва мережі LTE 900 в Україні

Мережа Vodafone 4G у діапазоні 900 МГц: близько 4700 населених пунктів і майже 800 базових станцій

За п'ять місяців роботи – з липня місяця, Vodafone запустив мережу 4G у діапазоні 900 МГц (LTE 900) у всіх областях України. Включення просувалося по черзі із заходу на схід і на сьогодні мережа включає майже 800 базових станцій (БС), які покривають близько 4700 населених пунктів. На цій території проживає більше 3,7 мільйона осіб. Це рекордне покриття LTE 900 в Україні.

За цей час загальний трафік по мережі LTE 900 склав більше 1 600 ТБ. БС з максимальною швидкістю була зафіксована в Закарпатській області, де швидкість склала більше 31 Мбіт/с. БС, яка прокачала найбільше трафіку, розташована в Чернігівській області, там сумарний трафік з моменту запуску склав більше 5 700 ГБ.

«Будівництво LTE 900 стало найамбітнішим проектом 2020 року, який в умовах карантину отримав ще й соціальну значимість для країни. Раніше в багатьох невеликих населених пунктах швидкість мобільного інтернету була недостатньою, щоб люди могли повноцінно вчитися й працювати онлайн. Ми називаємо це цифровою нерівністю. І після запуску LTE 900 ми розширюємо мережу рекордно швидко, усуваючи цю нерівність, відкриваючи широкі можливості для онлайн-освіти, медицини, підприємництва, дозвілля, що так важливо для розвитку країни у сьогоднішніх умовах», – коментує Ольга Устинова, генеральний директор Vodafone Україна.

Розширення 4G-покриття в областях дало оператору можливість, спільно з регіональними адміністраціями, розвивати проект Vodafone Village Routes, спрямований на підтримку сільського туризму й підприємницької діяльності в селах. У ці маршрути включені сільські садиби, які розвивають зелений туризм, маленькі агрогосподарства, ферми, пекарні, сироварні, майстерні народних промислів. Зараз сільські туристичні маршрути розроблені для Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської, Волинської, Житомирської, Чернівецької, Хмельницької, Київської, Вінницької, Чернігівської, Херсонської, Одеської, Полтавської областей та Чорнобильської зони відчуження.

 Згідно з ліцензійними умовами, до середини 2022 року має бути забезпечене покриття мобільного швидкісного інтернету в населених пунктах із населенням понад 2000 людей з охопленням 90% населення України. А також – покриття доріг міжнародного та національного значення до середини 2024 року.

Готовність до 4G клієнти компанії можуть самостійно і безкоштовно перевірити за допомогою єдиного USSD-запиту - потрібно просто набрати *222# і натиснути кнопку виклику. У відповідь оператор відправить SMS з результатом перевірки смартфона і SIM-карти. Абоненти передоплати можуть замінити карту самостійно, купивши відповідний  стартовий пакет, а також 4G смартфон в інтернет-магазині Vodafone та отримати покупку в найближчому магазині або замовити адресну доставку чи доставку до відділення Нової Пошти.