Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Найшвидший мобільний інтернет України – у Vodafone

Дані Speedtest від Ookla за 2 півріччя 2020 року


Vodafone Україна — лідер за швидкістю мобільного інтернету в Україні. Такими є результати незалежного дослідження Ookla за друге півріччя 2020 року.

Показник швидкості – Speed Score – в Україні зріс до 30,85, рік тому він становив 20.7. Speed Score базується на швидкості завантаження та передачі даних, враховуються вимірювання, проведені у мережі будь-якого стандарту.

Vodafone продемонстрував у другому півріччі 2020 року найвищу середню швидкість завантаження (Download), яка склала 29,38 Мбіт/c, а також найвищу в Україні середню швидкість передачі (Upload), яка становить 14,10 Мбіт/c.

 «За останній рік споживання трафіку зросло у 1,4 рази – у середньому дата-клієнт Vodafone використовує більше 5 ГБ мобільного інтернету на місяць. При цьому, швидкість мобільного інтернету зростає, незважаючи на збільшення навантаження на мережу. В цілому, за рік за даними Ookla швидкість у нашій мережі зросла на 32% і сягає 25.7 Мбіт/сек, що навіть вище зростання в цілому по Україні. Це стало можливим завдяки інвестиціям у розширення покриття і ємнісного ресурсу LTE. У результаті наші клієнти по всій Україні можуть споживати більше контенту, зберігаючи високу якість мобільного інтернету», - коментує результати дослідження Андрій Отрощенко, директор з маркетингу Vodafone Україна.

У 87% тестів, зроблених у мережі Vodafone Україна, швидкість завантаження є вищою за 5 Мбіт/сек. Цього значення достатньо для комфортного перегляду відео контенту, згідно з рекомендаціями Google, а також для використання більшості популярних сервісів.

Якщо враховувати дані мереж усіх операторів, середня швидкість завантаження в мобільних мережах України у другому півріччі 2020 року становить 25 Мбіт/сек.

Компанія Ookla - лідер з тестування та аналізу швидкості інтернету. За допомогою сервісу Speedtest користувачі мобільних та фіксованих мереж щороку проводять понад 10 млн тестів. Для визначення оператора з найшвидшим мобільним інтернетом, Ookla використовує власну методологію - Speed Score.

Як розраховується Speed Score:

  1. Відбираються лише ті виміри з програми Speedtest, що зроблені на смартфонах, які можуть досягати максимально можливих швидкостей.
  2. Якщо абонент здійснював декілька тестів в один день в одній локації - вони агрегуються в один тест, щоб виключити можливий вплив від багаторазових вимірів одним користувачем.
  3. Відбувається розрахунок значення Speed Score – середньозваженої швидкості мобільного інтернету, де основний вплив має медіанна швидкість завантаження (швидкість, яку в середньому будуть досягати абоненти при стандартному сценарії користування мобільним інтернетом)