Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Vodafone в 1 півріччі: $2млн на боротьбу з Covid-19 і найвища швидкість мобільного інтернету в Україні

Vodafone в 1 півріччі: $2млн на боротьбу з Covid-19 і найвища швидкість мобільного інтернету в Україні

Vodafone поліпшив основні фінансові показники за результатами 2 кварталу 2020 року. Дохід компанії в квітні-червні 2020 року склав 4,1 млрд грн, на 9% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Vodafone демонструє найвищу на ринку динаміку збільшення доходу, пов'язану з ростом споживання дата-послуг і збільшенням покриття швидкісного мобільного інтернету.

У першому півріччі Vodafone став лідером за швидкістю мобільного інтернету в Україні за даними дослідження французькою компанії nPerf за перші шість місяців 2020 року. Дослідження засноване на даних 37 779 тестів з користувацьких пристроїв при замірах швидкості у додатку nPerf. У результаті Vodafone показав найвищу швидкість серед мобільних мереж в Україні.

Обсяг інтернет-трафіку в мережі Vodafone у першому півріччі збільшився на 42%. Основні причини зростання швидкості і трафіку: збільшення покриття 4G, ємності мережі та кількості дата-користувачів.

Під час карантину Vodafone не припинив будувати нове покриття і розширювати ємність із застосуванням нового обладнання та технологій, таких як AirScale, CloudAIR, LTE1800 4x4 MIMO + LTE2600 4x4 MIMO Carrier Aggregation. За цей період Vodafone розширив ємність мережі в Закарпатській області, Одесі та Одеській області, в Дніпрі і Дніпропетровській області, Житомирської області, Херсонській, Харківській, Чернівецькій областях, Полтавській, Волинській областях, в місті Умань Черкаської області, в Києві, Сумах, Чернігові, Івано-Франківську, Запоріжжі та Кропивницького. В цілому, модернізація охопила понад 10 тисяч секторів базових станцій на 4 тисячах майданчиків. За результатами 2 кварталу 4G мережа Vodafone доступна 74% українців, 86% населення може користуватися 3G покриттям..

Vodafone інвестував у мережу в 1 півріччі 2020 року близько 1,9 млрд грн, включаючи вартість ліцензії в діапазоні 900МГц – 265 млн грн. Загальні інвестиції компанії в будівництво мереж швидкісного мобільного інтернету склали 27,3 млрд грн.

«Ми розуміємо, що цифрова доступність сьогодні стає життєвою необхідністю. Тому, не зважаючи на складні для будь-якого бізнесу умови, ми не зупинили інвестиції у розвиток мережі. – коментує Ольга Устинова, генеральний директор Vodafone Україна особливості діяльності компанії у другому кварталі. – Більш того, спільно з нашим акціонером – групою компаній NEQSOL Holding – ми виділили більше 2 млн доларів для допомоги країні в умовах пандемії. Виділені кошти пішли на підтримку українських лікарень і лікарів. Також ми запустили і продовжуємо впроваджувати ініціативи, здатні підтримати Україну і українців під час карантину».

Зростання дата-доходів збалансувало негативні чинники, що вплинули на роботу компанії в 2 кварталі: суттєве зниження доходів від роумінгу та скорочення доходів від власної роздрібної мережі, викликане частковим закриттям магазинів на карантині.

Показник ARPU у 2 кварталі склав 68,4 грн і залишається найнижчим на ринку, що свідчить про доступність тарифних лінійок Vodafone.

Показники операційної ефективності демонструють зростання: показник OIBDA збільшився на 11% в порівнянні з 2 кварталом 2019 року і перевищив 2,1 млрд грн. Маржа OIBDA збільшилася до 52,6%. Показники операційної ефективності вдалося поліпшити завдяки оптимізації витрат і збільшення доходів від дата-послуг.

У другому кварталі чистий прибуток Vodafone Україна зріс на 97% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і перевищив 1 млрд грн.

За результатами другого кварталу 2020 року абонентська база компанії склала 19 млн, річні коливання склали -3,2%, що пов'язано зі зменшенням динаміки нових підключень у результаті часткового закриття роздрібних точок на карантині. При цьому спостерігається зростання у сегменті контрактних і корпоративних підключень, а також збільшення підключених IoT-карт.

Пандемія вплинула на зростання попиту на цифрові рішення Vodafone для бізнесу в першому півріччі. В умовах карантину бізнес клієнти звертаються до автоматизації процесів, впроваджуючи IoT рішення, використовуючи послуги на основі big data аналітики, вдаються до хмарних рішень.

Ще однією ключовою подією 2 кварталу стало співробітництво Vodafone і YouTube. Два глобальних міжнародних бренди в червні 2020 року уклали угоду про співпрацю, результатом якої стало унікальна для українського телеком-ринку пропозиція «YouTube без перерв». Завдяки ексклюзивній співпраці, клієнти Vodafone можуть абсолютно безкоштовно протягом чотирьох місяців користуватися підпискою YouTube Premium. Підписка активується разом з послугою Video PASS від Vodafone яка робить безлімітним трафік на YouTube і ряд інших відеосервісів.