Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"
Vodafone запускає фіксований інтернет з гігабітною швидкістю

Vodafone запускає фіксований інтернет з гігабітною швидкістю

Уперше Vodafone виходить на ринок з пропозицією високошвидкісного фіксованого домашнього інтернету для дому  – Vodafone GigabitNet. Абонентів підключатимуть до нової мережі за сучасною технологією GPON (гігабітна оптична мережа), яка забезпечує швидкість до 1 Гбіт/с., що в 10 разів потужніше звичного 100 Мбіт/с. Окрім ультра швидшої передачі даних, технологія забезпечує інтернет в домівці навіть коли відсутнє світло. Потрібно лише підключити до модему звичайний пристрій безперебійного живлення і ви в мережі.

Мешканці Києва, Львова, Одеси й Дніпра вже можуть спробувати гігабітний домашній інтернет від Vodafone.  У 10 разів швидша передача даних забезпечить участь у відеоуроках, організацію онлайн-конференцій та стрімів, перегляд якісного відеоконтенту на різних девайсах абсолютно без підвисань незалежно від кількості людей та одночасно активних ґаджетів вдома.

«Ми продовжуємо втілювати технологічні інновації в Україні й наразі робимо доступною унікальну технологію передачі даних, яку раніше використовували для власних мережевих об‘єктів. Технологія обрана для забезпечення інтенсивного споживання інтернету, що зростає з геометричною швидкістю щодня. Якщо у світі це зумовлене стрімким розвитком технологій - життя у постійних стрімах,  віртуальна реальність, популярність IoT рішень, то в Україні потреба в активному користуванні інетом викликана ще й війною. Люди працюють з дому, навчаються з дому, і навіть допомагають військовим з дому. Вони дуже, занепокоєні, особливо у великих містах, чи буде працювати інтернет, чи вистачить потужностей мережі, скільки провайдер зможе утримувати роботу послуг на альтернативних  джерелах живлення і т. і., тому що якісний і стабільний зв’язок в нашій країні зараз життєво важливий кожному. Vodafone забезпечуватиме його надаючи доступ до інтернету в тому числі й через мережу GPON», –­ відзначила генеральна директорка Vodafone Україна Ольга Устинова.

Це одна з найбільш перспективних оптичних мереж інтернет-доступу завдяки надійності та пропускній спроможності. Надалі вона легко модернізується у XGS-PON, яка дозволяє збільшити швидкість передачі даних вже до 10 Гбіт/с. Для цього достатньо буде замінити абонентське обладнання і канал буде готовий забезпечити потрібну пропускну здатність навіть якщо згодом користувачам знадобиться доступ до ще «важчого» контенту. Технологія майбутнього на якій базуватиметься конект в тому числі технологічний 5 і 6G.

Серед вагомих плюсів GPON:

  • Висока швидкість. При швидкості до 1 Гбіт/с, яку здатний розвивати GPON, фільм у Full HD якості завантажується  приблизно за 3 хвилини, а фільм у форматі Ultra HD (4K) – менш ніж  10 хвилин. 
  • Надійність та бездоганність потокового відео, «живих» трансляцій, сучасного ігрового контенту тощо. Більше не потрібно обмежувати себе в кількості одночасно підключених ґаджетів та інших технологічних приладів
  • Мультисервіс. Користувач може отримати інтернет, телебачення, телефонію, відеоспостереження, управління «Розумним будинком» тощо при підключенні до одного роутера.
  • Енергонезалежність. Завжди на зв’язку, навіть якщо в будівлі не має світла. Активне обладнання розміщується безпосередньо у квартирі, тож для забезпечення безперешкодного доступу в інтернет абоненту достатньо мати джерело безперебійного живлення

Спочатку послуги надаватимуться за акційним тарифом – 125 грн на 6 місяців, далі абонентська плата за високошвидкісний Vodafone GigabitNet складатиме 250 грн/місяць. За аналогічну ціну у багатьох інтернет-провайдерів доступна лише опція 100 Мбіт/с, то ж користувачі  отримують до 10 разів швидший домашній інтернет без додаткових переплат. З деталями можна ознайомитися на сайті Vodafone.

Сучасна технологія потребує використання потужного обладнання, тому компанія надає в оренду роутери, які здатні забезпечити гігабітну швидкість.