Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

weareUKRAINE: Vodafone та Міськрада Одеси запускають спільний проєкт з підтримки культурної спадщини міста

До дня міста Одеса телеком-оператор Vodafone та Департамент культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради розпочали спільний проєкт з популяризації та підтримки культурної спадщини міста. Ініціатива буде реалізована на сторінках освітньо-туристичного проєкту Vodafone “Find & Follow” у соціальних мережах.

Через російську агресію постраждали та були зруйновані сотні історичних та культурних пам’яток в Україні, зокрема і в Одесі. Одеса стала першим містом в рамках нової ініціативи Find&Follow під назвою – #weareUKRAINE, адже міста-учасники проєкту –це наша Україна, яку ми любимо, пізнаємо і захищаємо.

#weareUKRAINE розповість про різні аспекти, які вирізняють нашу країну, роблять її унікальною і неповторною: культурна спадщина, цікаві місця, природні локації, кухня, місцеві бізнеси тощо. Після Одеси проєкт охопить Одеську область та мандруватиме далі Україною.

«Основна наша задача, як телеком-оператора, робити все можливе, щоб «тримати» зв’язок, який є життєво необхідним під час війни. Але ми також прагнемо підтримувати країну благодійними та соціальними ініціативами. Загальний обсяг допомоги Vodafone Україна у 2022 році склав 1,3 млрд грн. – зазначає заступник генерального директора Vodafone Україна Андрій Большаков. – З 2015 року Vodafone у проєкті Find&Follow Vodafone працює над популяризацією української історії та культури. Від сьогодні ми починаємо розповідати про нашу унікальну Одесу або ж Кочубей, за першими письмовими згадками».

Іван Ліптуга, директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції: «25 січня 2023 року історичний центр Одеси було включено за прискореною процедурою до «Списку всесвітньої культурної спадщини під загрозою» ЮНЕСКО. Одеса – унікальне мультикультурне, багатонаціональне місто, особлива атмосфера якого подарувала світу сотні видатних талановитих імен. Одеса – морські ворота і головний логістичний, торговий, туристичний і культурний центр Півдня України. Одеса має свою неповторну архітектуру, літературу, музику, гумор, кухню і багато іншого, що завжди притягувало і надихало людей приїжджати у гості а також залишатись на все життя. Завдяки спільному проекту з Vodafone ми привертаємо увагу до культурної спадщини, яка сьогодні зазнає руйнації через ворожі ракетні обстріли та знайомимо більше людей з видатними пам’ятками міста та області».

Find&Follow – це проєкт створений з метою підтримки культурної та історичної спадщини України і охоплює низку туристичних, освітніх та культурних ініціатив. Він постійно розвивається та урізноманітнюється відповідно до вимог часу та суспільного запиту. Розпочався Find&Follow у 2015 році зі створення туристичних QR-маршрутів у семи містах України, зокрема, у Києві та Львові. Під час пандемії Covid19 було розроблено понад 50 онлайн маршрутів малолюдною сільською місцевістю майже в усіх областях України.

Влітку 2022 року, в рамках Find&Follow, Vodafone та Міністерство культури та інформаційної політики України запустили спільний проєкт – «Збережіть українську культуру». Його мета – привернути увагу до воєнних злочинів країни-агресора росії проти пам’яток культури України та залучення меценатів до відбудови української культурної спадщини.

Стежити за проєктом #weareUKRAINE та відкривати нові сторінки історії та культури України можна за посиланнями:

https://www.facebook.com/FindandFollowUA

https://instagram.com/find.and.follow.ua?igshid=MzRlODBiNWFlZA