Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Vodafone Україна у 3 кварталі 2018 року поліпшив фінансові показники та запустив низку інноваційних сервісів

Vodafone поліпшив основні фінансові показники за результатами третього кварталу 2018 року. Дохід компанії у 3 кварталі 2018 року збільшився, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, на 12,6% і склав 3,3 млрд грн. Чистий прибуток компанії в 3 кварталі 2018 року склав 393 млн грн, скорочення щодо попереднього періоду пояснюється збільшенням витрат на амортизацію внаслідок активного розгортання мереж 3G та 4G.

Vodafone досяг значного зростання операційної ефективності: показник OIBDA збільшився на 49,4% в річному численні й склав 1,8 млрд грн. Маржа OIBDA склала 54,9%, збільшившись на 13,5 п.п. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Компанія поліпшила результати за рахунок зростання кількості data-користувачів і дворазового зростання споживання послуг передачі даних, що обумовлено активним розширенням покриття мереж 3G та 4G. Зростання дата користування відзначається серед бізнес клієнтів компанії, частка heavy users – абонентів, які використовують понад 6 Гб в місяць, зросла на 62%.

Кількість 4G користувачів за квартал зросла на 75,3%. На сьогоднішній день 4G мережею Vodafone Україна скористалося близько 3 мільйонів клієнтів. Абонентська база Vodafone залишається стабільною. Незначне зменшення кількості клієнтів – до 19,9 млн. – обумовлено недоступністю послуг зв'язку на деяких територіях країни.

4G мережа Vodafone доступна у всіх областях країни, на кінець третього кварталу мережа четвертого покоління доступна для 40% населення країни.

Vodafone інвестував у 3 кварталі 2018 року рекордну на ринку суму в розвиток мережевої інфраструктури – понад 1 млрд грн. З моменту початку будівництва мереж швидкісного мобільного інтернету загальний розмір інвестицій склав 20 млрд грн. Рекордні на ринку інвестиції покликані забезпечити технологічне лідерство Vodafone і гарантувати клієнтам компанії не тільки безперебійну роботу мобільного зв'язку та data-послуг, але й надійну платформу для запуску нових технологічних послуг на базі 4G: технології та рішення на базі IoT, технології та рішення для SmartCity, аналітику великих даних, роботу хмарних сервісів, інноваційних послуг на базі технології Mobile ID, а також фінтех сервісів.

Так, в серпні цього року Vodafone першим в Україні запустив сервіс електронного цифрового підпису на базі технології Mobile ID. У третьому кварталі Vodafone Україна та Харківська міська рада запустили загальнонаціональний проект Vodafone Smart City, який передбачає впровадження «розумних» технологій від Vodafone, розроблених у глобальних R&D-центрах оператора, що успішно застосовуються в європейських містах, у систему муніципального управління та соціальні сфери суспільного життя. Рішення будуть реалізовані на базі європейської IoT-платформи Vodafone за прикладом Лондона, Амстердама, Мюнхена і Лісабона.