Введіть, будь ласка, Ваші контактні дані, ми Вам зателефонуємо

Ваш запит успішно відправлено

Ваші контактні дані

Ім’я:
Телефон:

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Оберіть, будь ласка, форму обслуговування та вкажіть необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

Вкажіть, будь ласка, необхідні дані, які потрібні для проведення ідентифікації та пришвидшення вирішення питання

Ваш запит успішно відправлено

Потрібна допомога?

Ми зібрали для Вас відповіді на всі актуальні питання в розділі "Підтримка"

Перейти до розділу "Підтримка"

В Україні запущено центр моніторингу безпеки руху на дорогах

4Gr

25 квітня відбулось офіційне відкриття центру моніторингу безпеки руху – першого проекту в Україні «Розумна дорога». Проект розроблено і втілено командою Міністерства інфраструктури України у партнерстві з компаніями Vodafone Україна, Nokia, Українські Новітні Технології, а також спільно з Укравтодором та Галузевим центром цифровізації та кібербезпеки.

Пілотний проект запущено на ділянці дороги – 21-ий кілометр Дніпровського шосе (траса Н-01). Протягом двох місяців тестування за допомогою IoT-рішення на цій дорозі будуть збиратися та аналізуватися статистичні дані на базі LTE-мережі Vodafone, а вже з другого півріччя 2019 року – за допомогою зв’язку п’ятого покоління 5G.

До центру моніторингу надходять такі дані: вимірювання метеопараметрів і рівнів викиду шкідливих речовин (температура повітря, вологість, атмосферний тиск, рівень викидів СО2, СН та інших шкідливих речовин: метану, аміаку, пропану, водню, ізобутану, діоксиду азоту), відео аналітика: швидкість автомобілів, розпізнавання номерних знаків, рух смугами, підрахунок автомобілів (вантажних/легкових) за напрямками руху, push to talk, push to video: голосовий зв'язок, відео зв'язок, груповий зв'язок, зв'язок через диспетчера –для дорожніх працівників і організацій з обслуговування інфраструктури доріг.

Для фіналізації пілотного проекту буде проведено аналіз отриманих даних, що дозволить визначити ефективність збору інформації з використанням даного обладнання на базі технології 5G. Згодом пілот буде розширено на покриття окремо взятої траси, а повномасштабний проект передбачає покриття новітніми технологіями всіх автомобільних доріг України міжнародного значення.

Керівник Директорату цифрової інфраструктури на транспорті Міністерства інфраструктури Фарід Сафаров зазначив, що проект поділено на 2 етапи: «Перший етап – це застосування технологій IoT на базі технологій зв’язку четвертого покоління – 4G. Після демонстрації функціоналу обладнання ми плануємо повномасштабний запуск проекту та початок збору інформації з метою моніторингу та регулювання трафіку на обраній ділянці. Другий етап – це застосування технологій IoT на базі технології зв’язку п’ятого покоління – 5G. Цей етап розпочнеться у другому півріччі 2019 року та збиратиме таку ж саму інформацію, але з суттєвою різницею у швидкості».

«Протягом останніх чотирьох років Україна пройшла вражаючий шлях. Ще чотири роки потому ми не мали мережі 3G, а зараз вона охоплює майже 90% населення України. Трохи більше року минуло після тендеру на зв’язок четвертого покоління – LTE. Зараз ця мережа охоплює 57% населення України. Цей шлях країни Європи проходили протягом багатьох років, а Україна здолала його за рік, і це дійсно вражає. Такий відчутний прогрес можливий лише завдяки плідній співпраці держави, партнерів з таких компаній, як Nokia, і операторів зв’язку, як Vodafone, які мають за плечима досвід понад 70 ринків у різних куточках світу. Інвестиції компанії в Україні склали 22 млрд грн з 2015 року. Це ті гроші і провідна технологічна експертиза, які працюють на інфраструктуру, на країну», – коментує проект директор зі стратегії Vodafone Україна Дмитро Пономаренко.

На сьогоднішній день 57% жителів України отримали доступ до 4G від Vodafone. Географія покриття інтернету четвертого покоління включає в себе 24 області України. Оператор продовжує активне будівництво. Докладніше – на http://4g.vodafone.ua/uk